divendres, 28 de març del 2008

Records de viatges




SENEGAL
POSTA DE SOL
A l’horitzó el sol ja comença a baixà. La mar esta en calma, les aigües son de color platejat las onades son molt estirades i al tocar la platja fa una petita línea d’escuma blanca. En el fons hi ha unes palmeres. Les vaques jeuen tranquil·lament, sembla que gaudeixin de la calma del moment. També hi ha tres petits porcs, son la mare i dues cries, sembla que busquin quelcom per menjar. Les barques tenen uns colors mol bonics i llampants, totes amb el seu nom, sempre m’agrada’t que les barques tinguin nom. Contrastant amb la calma de primera línea darrera de les barques comença el tragí. Sota els petits porxos, fets amb quatre pals i un sostre de canyes, els pescadors netegen el peix o cusen les xarxes mentre fan la xerrada. Darrera hi ha els assecadors, lloc on s’hi posa el peix a secar, desprès aquet peix el transportaran capa els pobles del interior de Senegal i Mali. Els hi agrada molt el peix sec fins i tot fan servir les espines per les salses. L’olor que fa es molt forta casí molesta, si vaig amb transport públic i algú en porta em dona el viatge. Aquí son les dones les que fan la feina, m’agrada mirar-me-les amb aquets vestits tan llampants i els mocadors lligats al cap trobo que son molt boniques.
Tot amb un plegat tothom es belluga ràpid, penso “ que passa” El sol vermell com una magrana ja esta apunt d’enfonsar-se en el mar per un moment tot queda vermellós, sol, cel, aigua. En pocs minuts es fa completament fosc. A la platja ja no hi queda ningú nomes les vaques, nosaltres també marxem. Segurament desprès vindrà la lluna.

1 comentari:

Marali ha dit...

Molt bonica la descripció de la posta de sol al Senegal, les fotos precioses. Puc robar-te la dels nens i una de can janeta de la nevada? Esperaré a que torneu del cap de setmana i ens truquem, d'acord?