dissabte, 21 de març del 2009











Tunes 21 març 2009
Desde Tunes ciutat, anem en una mena de tren metro trenvia molt practic rapit i barat a visitar les ruines de l'antiga Cartago a uns 15 km.. Restes puniques del segle II a. C. i moltes restes romanes dels primers segles de l'era cristiana. Es pot descriure amb tres paraules "im pressio nant" que diria aquell. En especial les villes romanes escampades per un bonic turo ple d'oliveres i xipres amb el mar al fons. Les termes romanes d'Antonio son d'una belleça i grandiositat espeterrant, aqui es veu com debia esser de potent aquesta societat "democratica" de l'antiguitat (i la d'esclaus que debien tindre per que uns quants visquesin com deus), com s'entreveu per la magnitud d'aquestes runes.
En aquest lloc els arqueolecs van trobar-hi a mes dels banys amb el "caldarium" çona calenta i el "frigidarium" çona freda, piscines, gimnas, sales de lluita, etc.i una estança semi circular am espais per a vuitanta persones, va resultar ser una letrina col.lectiva hon els patricis romans hi feien les seves necesitats en comunitat, debia ser una bona manera de "cohesio social" dit en l'argot dels nostres temps.
En un primer moment pot sonar rar, un cop ben pensat no esta tan lluny de les nostres costums, dons tambe en els hemicicles de la unio europea i el parlament america, i no solament vuitanta sino una bona colla mes de parlamentaris l'han "cagada" tots junts i d'una forma tan estrepitosa abocant-nos a una crisis mundial que ens pot portar a tots a la caiguda d'aquest " imperi" del ben estar que ens creiem que teniam.
Pasejant entremig d'aquestes pedres antigues, desdel temps d'Anibal fins als nostres dies, un pensa: "L'Anibal li diu a l'Asdrubal vols que et punxi amb un punxo i el poble li diu a l'Obama punxam pero a la buxaca no".