dilluns, 9 de març del 2009



Houmt-Souk, illa de Djerba 9 març 2009

Apunts culturals

Nota antropologica:
Es un pais musulma pero amb una certa deriba cap al laicisme, quan desdels altaveus del minaret de la mezquita els criden a l'oracio, no mes es veuen anar-hi cuatre avis, l'equivalent a les nostres yayes "beates". L'actitud de la resta de gen que hi ha per els carrers es que s'els escolten xiulant.

Nota gastronomica:
El primers dies ens va semblar que ens costaba aconseguir cous-cous,pero carai si l'hem aconseguit ja fot tres dies que en menjem cada hora d'apat, en l'hotel de Matmata que hi hem estat en regim de tota pensio a cada apat hi ha el mateig menu, bo i abundant, per dinar i per sopar els plats son els mateixos.
I els postres?......Practicament a tot el pais ens donen els mateixos postres, uns pasticets de farina i mel, farcits de datils, dinar i sopar, son molt bons, un primer cop, un segon cop, i un tercer....i aixi fins que penso que si segueixen donant-nos-en acabare per mosegar un cambrer.

Hotel Marhaba, Matmata el de les fotos, trogloditic, tipic, pintoresc, acollidor.El poble maquisim i dins d'un paisatje extraordinari.
Nota sanitaria:
El water petit d'aproximadament 70x70 cm. un cop ets a dins per poder tancar la porta tens d'estar aixarrancat amb el sanitari entre les cames; si no hi has entrat d'esquena, cosa que es normal, per girar-te hi aseuret a la taça del water s'han de fer autentics exercisis d'acrobacia; un cop asegut despres de molts esforços els genolls et toquen a la porta, l'esquena apreta el dipositi al inclinar-te per fer un xic de força el fron toca a la porta i el nas s'apintala a la maneta de tancar, un cop enllestit es recomanable estirar de la cadena amb la porta oberta, dons surt aigua per tot arrreu i el terra queda negat.


1 comentari:

Marali ha dit...

Ja m'hagués agradat veure'us per un forat quan anaveu al water aquest, jajajaja. Unes fotos precioses i pintoresques. Els detalls gastronòmics també estan be.

Un petó